Stölder från äldre i Strängnäs och Eskilstuna – polisen varnar

Publicerad

Två stölder i äldre personers hem utfördes inom loppet av en timme på söndagseftermiddagen – en i Strängnäs och en i Eskilstuna.

Vid 13-tiden fick polisen samtal om att en okänd kvinna ringt på hos en kvinna i 80-årsåldern i Strängnäs, utgett sig för att vara dövstum och bett om vatten. Kort därpå hade såväl den okända kvinnan som en man tagit sig in i hallen, varpå den äldre kvinnan körde ut dem.

Runt en timme senare kontaktades polis av en annan kvinna i 80-årsåldern, i Eskilstuna, som hade varit med om samma händelseförlopp.

– Platserna ligger inte långt från varandra geografiskt, och tittar man på tidpunkter och tillvägagångssätt är det klart att vi misstänker ett samband, säger polisens presstalesperson Torbjörn Lindqvist.

I båda fallen är det oklart vad stöldbytet blivit. Polisen har ingen misstänkt, men uppmanar till försiktighet när en okänd person ringer på dörren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer