Christofer Röbech, platschef Svenska Bio i Nyköping, berättar om hur biografen förbereder sig inför nyöppningen. Foto: SVT

Stora biograferna i Sörmland öppnar igen

Uppdaterad
Publicerad

På fredag slår de stora biograferna i Sörmland upp sina portar efter att ha hållit stängt på grund av coronapandemin.

– Det känns bra, men det är mycket att hålla koll på för att folk ska kunna känna sig trygga, säger Christofer Röbech, platschef på Svenska Bio i Nyköping.

När pandemin bröt ut och nya restriktioner kring folksamlingar kom, blev det svårt för biograferna att hålla öppet. Dessutom släpptes inga nya filmer. Sedan i mitten av april har biograferna i länet haft stängt, med vissa undantag för privata bokningar och Cinemascenen i Katrineholm och Strängnäs som under juli har haft öppet på söndagar.

Nu öppnar biograferna igen fullt ut i Eskilstuna, Nyköping, Katrineholm och Strängnäs, men med restriktioner.

Finns det några filmer att visa?

– Ja det finns några. Men tyvärr har USA, där de flesta filmerna görs, haft stopp på all produktion och alla filmer som skulle ha haft premiär i sommar har blivit framskjutna.

Se i videoklippet hur biografen i Nyköping förbereder sig för återöppningen och vilka restriktioner som gäller

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.