Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jacob Högfeldt (M) berättar varför kommunen ska försöka verka för att få Försvarsmakten att återvända till Strängnäs. Foto: Otilia Bogen

Strängnäs kommun byter fot om skjutfältet – vill ha nytt regemente

Publicerad

Efter åratals kamp för att lägga ner skjutfältet i Härad har Strängnäs kommun bytt fot. I stället för en nedläggning hoppas nu kommunen att Försvarsmakten ska förlägga ett regemente eller någon annan verksamhet i staden.

– I dag är skjutfältet bara en oangelägenhet. Med ett regemente eller ett detachement skulle vi också se en nytta med skjutfältet, säger Jacob Högfeldt (M), kommunstyrelsens ordförande.

Sedan regementet P10 lades ner 2005 har Strängnäs kommun gjort yttranden, överklagat miljötillstånd och uppmanat invånarna att klaga – allt med syftet att minska eller allra helst lägga ner verksamheten på skjutfältet i Härad. Fältet ansågs begränsa stadens fysiska tillväxt.

Men nu meddelar alltså Jacob Högfeldt att kommunen har en annan syn på läget.

”Förändrat omvärldsläge”. Hör Jacob Högfeldt berätta om kommunens nya inställning till skjutfältet i videoklippet ovanför.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.