En styckarutbildning är en många av utbildningar som finns att söka till hösten. Foto: TT

Sysslolös till hösten? Här finns utbildningarna att söka

Uppdaterad
Publicerad

Kan du tänka dig att bli styckare, lagerarbetare eller CNC-operatör? Eskilstuna kommun erbjuder ett stort antal nya platser inom yrkesutbildningar för att dämpa arbetslösheten.

Från 21 juni till den 9 augusti finns 260 utbildningsplatser till en mängd olika yrkesvux-utbildningar i Eskilstuna att söka. Nyheterna är i år är en styckarutbildning och en tågteknikerutbildning.

En mängd olika utbildningar

Därtill erbjuds även utbildningar för att bland annat bli lastbilsförare, lagerabetare, fastighetsskötare, bussförare CNC-operatörer.

– De som vill veta mer kan ta kontakt med studie- och yrkesvägledare på Komvux eller passa på att träffa oss vid något av de tillfällen som vi står på Fristadstorget i sommar, säger Eva Jansson.

Att det behövs utbildad arbetskraft behövs på arbetsmarknaden råder inga tvivel om. Arbetsgivare upplever att det är svårt att hitta rätt kompetens, och det vill nu Eskilstuna kommun, med sin satsning på yrkesutbildningar, råda bot på.

Arbetslösheten ska ner

Målet är att komma ner till en arbetslöshetsnivå på 10 procent.

– Det här är viktigt för Eskilstuna som stad. Här jobbar vi ihop med flera olika aktörer för att tillsammans hitta nya lösningar, säger Marie Svensson, ordförande i Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden.

Till hösten kommer det att startas ytterligare utbildningar för den som vill bli industriell mättekniker, tekniker tunga maskiner och fordon, medicinsk sekreterare och verktygstekniker

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.