Persontåget spårade ur hundratalet meter från Nyköping central. Foto: SVT

Tågstopp i Nyköping efter urspårning

Uppdaterad
Publicerad

Tågtrafiken förbi Nyköping är stoppad. Detta efter en tågurspårning i höjd med Nyköping under måndagsmorgonen. Enligt Trafikverkets prognos släpps trafiken på igen först på onsdag.

Det var vid klockan 7 på morgonen som ett tåg spårade ur på Nyköpingsbanan, enligt Trafikverket. Olyckan inträffade bara några hundra meter från stationen i Nyköping och det ska röra sig om ett nyare Mälartåg.

– Den information jag har är att det är ett tåg som spårat ur, inga passagerare var ombord och bärgare är på väg dit, säger Lii Hylander på Trafikverkets pressjour.

Det hela innebär inställda avgångar och förseningar i tågtrafiken mellan Stockholm och Norrköping, via Vagnhärad och Nyköping. Trafikverket gick först ut med att trafiken var stoppad fram till tisdagsmorgonen. Men under förmiddagen ändrades prognosen och i nuläget räknar man med att släppa på trafik först onsdag klockan 6.

Ersättningsbussar har satts in vid Nyköping central och vissa avgångar om via Katrineholm istället.

Vad olyckan beror på är oklart.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.