Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Peter Dumky, platschef på MTR Mälartåg, varför det varit visst krångel i samband med att MTR tagit över som operatörer för tågtrafiken. Foto: SVT

Tågstrul när MTR tog över i Mälardalen: ”Självklart kommer vi fixa det”

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen tog MTR över som operatör för stora delar av tågtrafiken i Mälardalen, men övertagandet strulade på måndagsmorgonen.

– Vi har haft lite fordonstekniska problem och viss personal som befunnit sig på fel plats. Det är lite inkörningsperiod för att få allt att funka, säger Peter Dumky, platschef på MTR Mälartåg.

Den nya operatören har tagit över från SJ som tidigare bland annat kritiserats av Region Sörmland för bland annat inställda tåg som drabbat resenärerna den senaste tiden.

SJ har tidigare försvarat sig med att det råder personalbrist på grund av ett ökat sjukdomsmläge.

”Fortsatt dialog”

Monica Johansson (S) är vice styrelseordförande Mälardalstrafik och regionstyrelsens ordförande i Sörmland. Hon har bland annat pratat om att kräva ersättning från SJ och att det handlar om avtalsbrott. Under måndagen kunde Johansson dock inte säga exakt vad det kommer landa i.

– Vi har fortsatt dialog med SJ om vad som hänt de sista sex veckorna. Det har drabbat våra resenärer oerhört hårt. Hur utfallet kommer bli kan jag inte svara på.

Hon är dock nöjd med att MTR tar över som operatör, att det blir fler avgångar och att man nu får ett biljettsystem som man har rådighet över. Samtidigt hade alltså MTR problem att leverera under måndagen.

I klippet berättar platschefen på MTR, Peter Dumky, varför och när man räknar med att problemen ska vara fixade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.