Sara Palani och Andreas Rau Medel i Team Ungdom berättar hur de skapar relation med ungdomar i Strängnäs och hur trygghetsarbetet fortsätter i höst. Foto: Albin Tingstedt/SVT

De skapar trygghet för unga i Strängnäs

Uppdaterad
Publicerad

Efter att flera barn och unga i Strängnäs känt sig otrygga väljer kommunen att i sommar satsa på att öka tryggheten genom en rad insatser. En av dessa är Team ungdom, ett gäng fältarbetare som träffar kommunens ungdomar där de själva hänger.

Under våren har Strängnäs kommun vidtagit flera åtgärder för att öka tryggheten i kommunen efter att allt fler kommuninvånare har känt sig mer otrygga på sistone, också kopplat till ett antal incidenter på senare tid. Därför satsar Strängnäs kommun i år särskilt på tryggheten.

En av del av den satsningen är Team ungdom, ett gäng fältarbetare som träffar kommunens ungdomar där de själva hänger.

Vad de gör och vilka planer de har framöver berättar fältarna i teamet, Sara Palani och Andreas Rau Medel, om i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.