Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Teo Strandell är en av närmare sextio deltagare som anmält sig till årets höstlovslan i Eskilstuna. Hör honom och andra spelare berätta om vad de gillar med det dygnslånga eventet i klippet. Foto: SVT

Teo dygnar för att gejma med andra: ”Får sitta uppe utan att morsan gnäller”

Uppdaterad
Publicerad

För andra året i rad arrangeras ett höstlovslan för spelintresserade i Eskilstuna. Konceptet är att under tjugofyra oavbrutna timmar spela tv- och datorspel och tävla i olika turneringar. Något som i år lockat till sig fler deltagare än i fjol.

– Det är kul att intresset ökar, säger Martin Ehrenstråhle på E-Town Gaming som tillsammans med kommunen och Ung Fritid står bakom det dygnslånga lanet.

Skapa gemenskap

Tanken är, förutom att ge unga som vill satsa på e-sport ett tillfälle att tävla, att timmarna i den ordnade spelhallen ska vara något socialt man gör tillsammans.

– Just den gemenskapsdelen är ju det vi vill åt egentligen. Att man ska kunna ses, och inte bara då via datorn, säger Martin Ehrenstråhle.  

Viktigt att röra på kroppen

Under lanet finns även vilosalar och aktivitetsytor för att förhindra att de som deltar blir sittande utan paus vid skärmarna. 

– Människor är ju inte gjorda för att sitta ner hela dagarna, så fysisk aktivitet är ju jätteviktigt även fast spelandet är stillasittande, säger Martin Ehrenstråhle.

I klippet kan du höra mer om lanet och om vad deltagarna Teo och Ronja gillar med det. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.