Tero Larsson såg nattens dramatiska händelse i Flen. Foto: Tero Larsson

Tero såg den dramatiska branden

Publicerad

Tero Larsson satt hemma i sin lägenhet i Flen på lördagskvällen när han plötsligt läste ett inlägg på sociala medier om att det brann precis i närheten av hans bostad.
– Jag såg insatsstyrkan från mitt köksfönster och tänkte ”varför släcker de inte?” Då förstod jag att de försökte få ut en person, säger han.

Han följde händelseförloppet från sitt köksfönster i ungefär en kvart.

– Jag la märke till att det var mycket folk runt omkring. Men jag såg inga brandbilar för träden var i vägen, säger Tero Larsson.

”Trodde det var en fest som spårat ur”

När han fick syn på poliserna var hans första tanke att det var en fest som spårat ur. Men sedan började rök bolma från fönstrena.

– Det kom rök från båda fönstrena. Det var en fullt utvecklad brand, säger han.

Såg poliser med dragna vapen

Insatsstyrkan befann sig i samma höjd som fönstrena, men arbetade inte med att släcka branden. Han såg att poliserna hade dragna vapen.

– Jag såg insatsstyrkan från mitt köksfönster och tänkte ”varför släcker de inte?”, då förstod jag att de försökte få ut en person. De koncentrerade sig på att prata med personen, som till slut kom ut.

Tero Larsson tänkte flera gånger att han skulle vilja gå ut och hjälpa till, men insåg att det inte fanns så mycket han kunde göra.

– Det händer inte så mycket i Flen annars, så det här var oväntat.

Eskilstuna-Kuriren var först med att rapportera om att Tero Larsson blev vittne till händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer