Föraren flydde från platsen direkt efter olyckan där hans två passagerare skadades svårt. Foto: Polisen

Tonårsflickor skadades allvarligt i mc-olycka – föraren döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har dömts till fängelse efter att han skjutsat två tonårsflickor utan hjälm på en lätt motorcykel, kört mot rött och flytt platsen efter att de blivit påkörda av en bil.

Det var i slutet av sommaren förra året i Eskilstuna som mannen, utan körtkort, skjutsade tonårsflickorna.

Enligt domen hade flickorna tillfrågats av förarens vän om de ville åka med. I förhör med dem har de uppgett att de trodde att de endast skulle åka en liten bit på gatan och sedan tillbaka.

Så blev det inte, utan färden blev längre och i hög hastighet.

Körde mot rött och krockade

Ett vittne har berättat hur hon stod vid rödljuset på Gillbergavägen vid korsningen med Engelbrektsvägen. När det slog om till grönt började hon köra.

Innan hon kommit över korsningen kom motorcykeln körandes, i hög hastighet, mot rött, på Engelbrektsvägen och de kolliderade.

Tonårsflickorna hamnade på marken och båda blev allvarlig skadade, en livshotande.

Såg flickorna blodiga – flydde platsen

Mannen som nu döms säger i förhör att han såg flickorna ligga blodiga på vägen. Han blev då nojjig och beslutade att fly från platsen.

Mannen döms till nio månaders fängelse för grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning och smitning från trafikolycksplats.

Han ska också betala skadestånd till de två flickorna på totalt 120 000 kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.