Vädret ställer till det i Sörmland. Foto: TT

Halt på vägarna i länet – trafikolyckor och inställda skolskjutsar

Uppdaterad
Publicerad

Inom loppet av bara några minuter inkom larm om två singelolyckor på vägarna i Sörmland under fredagsmorgonen. Tre personer fick föras till sjukhus. I Eskilstuna ställdes skolskjutsar in på grund av besvärligt väglag.

Den första olyckan inträffade på riksväg 57 i riktning mot Katrineholm, vid Flen. Enligt den initiala larmrapporten fick en personbil sladd och voltade. Bilen gled ner i diket där den rullade runt men hamnade på hjulen. Fyra personer var inblandade i olyckan.

– De verkar tämligen oskadda, sade polisens vakthavande befäl Tommy Lidh vid 7-tiden.

Blött på vägbanan

Tre av de fyra personerna fick föras till sjukhus med ambulans, men de ska ha klarat sig utan allvarliga skador.

Det var blött på vägbanan och enligt räddningstjänsten är det risk för halka på flera håll i länet under morgonen.

Larmet om den andra olyckan inkom bara minuter senare, klockan 06.43. Den olyckan inträffade på riksväg 55 vid Valla i Katrineholm.

– Det är en bil som har kört in i räcket. Bilen står inte trafikfarligt, säger polisens vakthavande befäl Tommy Lindh.

Föraren färdades ensam i bilen. Hen fick inga allvarligare skador men har förts till sjukhus av polis med anledning av chockpåverkan, skriver polisen på  sin hemsida. Bilen kunde efter olyckan flyttas till en parkeringsficka och hindrar inte trafiken.

Är det halt på vägarna?

– Ja, det är det på sina ställen.

När gäller olyckan vid Flen kallades en saltbil ut till platsen med anledning av halka, skriver polisen på sin hemsida.

Skolskjutsar inställda

I Eskilstuna var vägläget så besvärligt under morgonen att skolskjutsar ställdes in. En tur ställdes in helt och hållet och ytterligare två delvis.

Tunatrafik uppmanade istället föräldrarna att köra sina barn till skolan. Mellan 20 och 30 barn ska uppskattningsvis ha berörts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.