Trängde in i bostad i Vingåker – rånade boende på bil

Uppdaterad
Publicerad

Mannen trängde in i bostaden i Vingåker. Sedan hotade han till sig en bilnyckel och försvann med bilen. Fordonet hittades senare övergiven i ett dike och polisen letar nu efter rånaren.

Det var strax efter klockan nio på måndagsförmiddagen som en man, enligt polisen, knackade på dörren till en bostad i Vingåker.

När dörren öppnades ska han ha trängt sig in.

Tvingade till sig bilnycklar

Mannen ska ha hotat de som bor på adressen med ett tillhygge och sedan tvingat dem att lämna över nycklarna till en bil, en röd Honda. En av de personer som bor på adressen ska ha fått en mindre skada och ont i ett ben i samband med händelsen.

– Jag vill inte gå in på vad det är för tillhygge, säger Åsa Willsund.

Körde i diket

Strax efter att mannen lämnat bostaden inkom ett larm om en trafikolycka alldeles i närheten. Det visade sig att den röda hondan kört in i en brevlåda och sedan ner i ett dike. Föraren sågs springa från platsen i riktning mot Annedalsgatan.

Gärningsman inte hittad

Efter händelsen satte polisen bland annat in en hundförare för att försöka spåra gärningsmannen. I skrivande stund är han fortfarande inte hittad.

Under dagen har polisen hållit förhör med vittnen och målsäganden. Dörrknackning har genomförts i området vid brottsplatsen och en teknisk undersökning har gjorts i bilen som nu lämnats tillbaka till ägaren.

Vill ha allmänhetens hjälp

Ärendet rubriceras som rån och polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som vet något om händelsen. Polisen nås på telefonnummer 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.