Tycker du att det är krångligt att få till rörelse hemma? Starta videon ovan för att se tre enkla och snabba aktiviteter för stora och små. Foto: SVT

Se när SVT:s reporter kämpar i pannkaksbrottning

Uppdaterad
Publicerad

Rörelse är viktigt för stora och små, men kanske inte alltid så lätt att få till i en hektiskt vardag. Fysisk aktivitet behöver dock inte vara krångligt. Vad sägs som kanadensisk sten sax påse, pannkaksbrottning eller vadslagning – tre enkla aktiviteter som går att riva av på en gång.  

Johannes Hedlund är projektledare för Fasis i Sörmland där målet är att få in mer rörelse i samhället. Han har även jobbat med barn och rörelse via Sörmlandsidrotten. Hedlund menar att fysisk inaktivitet hos ett barn kan sätta spår i vuxenlivet som bidrar till ohälsa.

– Om man inte rör på sig tillräckligt som barn kan motoriken släpa efter – man kan inte göra vissa rörelser. Och då blir det svårare att börja med fysisk aktivitet, för det förknippas med något svårt och negativt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Barn och övervikt

Mer i ämnet