Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man har anhållits misstänkt för två fall av stöld samt brott mot skyddslagen. Foto: SVT

Utländska medborgare gripna på militärområde i Strängnäs

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid på torsdagen larmades polisen om att ett fordon befann sig på område som räknas som militärt skyddsobjekt, vid Eldsundsviken i Strängnäs. I bilen befann sig tre utländska medborgare som greps på plats av polisen. Alla tre är nu släppta på fri fot.

Det var personal vid Försvarsmakten som slog larm till polisen.

– De tillkallade oss och vi övertog gripandet. Nu kommer vi att hålla förhör med individerna och ta reda på varför de befann sig på platsen och vad som har inträffat, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

De tre individerna är utländska medborgare, men polisen vill inte närmare gå in på detaljer.

Två anhållna – en släppt

Strax efter klockan 20 på torsdagskvällen meddelade polisen att två av männen hade anhållits, medan den tredje inte längre var frihetsberövad.

På fredagskvällen var alla tre släppta på fri fot efter förhör.

– Utredningsåtgärderna är klara, säger Annika Collin, pressansvarig Åklagarmyndigheten.

Huruvida de tre personerna fortsatt är misstänkta i ärendet eller inte framgår inte.

Brott mot skyddslagen

Mikael Smedin är chef för hemvärnets Södermanlandsgrupp och även ansvarig chef vid Svältenlägret där det misstänkta brottet utspelade sig.

– Det är ett allvarligt brott mot skyddslagen. Ingen har rätt att vara på området och man ska respektera de skyltar som finns. I övrigt kan jag inte kommentera detta, utan vi får se vad polisen kommer fram till.

Personerna är misstänkta för brottet tillträde innanför skyddsobjekt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.