I förhör nekar en av de misstänkta att han har tagit ut pengar från målsägandes bankomatkort. Foto: Från förundersökningsprotokollet

Eskilstunabor åtalas för människorov

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män, varav två hemmahörande i Eskilstuna och två i Umeå, har åtalats misstänkta för ett människorov i augusti. De misstänks bland annat ha hållit en person fången i en bil under åtta timmar.

Det var i augusti som en man i 20-årsåldern i södra Stockholm blev stannad av, för honom, två okända män som bad om hjälp med vägen. I förhör med polisen berättar han att det samtidigt kom fram en tredje person med kniv och att alla tre sedan ska ha tvingat in honom i en bil.

I bilen ska gärningspersonerna ha tagit målsägandens mobiltelefon, bankomatkort och id-kort för att kunna ta ut pengar i en bankomat. Under bilfärden ska de även ha gått in på flera banker i syfte att tvinga mannen att ta ut pengar.

Färden avslutades i Eskilstuna

Bilfärden ska sedan, åtta timmar senare, ha avslutats i Eskilstuna efter att allmänheten larmat polisen. Tre personer lämnade platsen men kunde senare gripas. Nu har fyra unga män i åldrarna 16 och 20 år, varav två är hemmahörande i Eskilstuna och två i Umeå, åtalats för människorov och rån.

De fyra misstänkta gärningsmännen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.