Bussbranden i höjd med Stavsjö orsakade även vid 17-tiden stopp på E4 i södergående riktning. Foto: Pontus StenbergVisa alla (2)
Visa alla (2)

Buss i brand på E4 i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

En buss började brinna på E4:an vid Stavsjö i Nyköpings kommun på söndagseftermiddagen. Inga personer skadades men branden orsakade stora trafikstörningar.
– Vi försöker dirigera om trafiken, säger Marie Gustavsson, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen.

Bussen stannade vid vägrenen i södergående riktning och var helt övertänd när räddningstjänsten kom till platsen. E4:an södergående fil stängdes av under räddningstjänstens arbete. Vid 17.20-tiden uppgav Trafikverket att vägen återigen är öppen.

LÄS MER: Vägen förstörd efter bussbrand

– Personerna på bussen har klivit av och det är inga personskador, säger Jan Österberg vid Sörmlandskustens räddningstjänst.

Bussbolaget: ”Slog ut lågor”

Bussen som började brinna är en expressbuss som var på väg från Stockholm till Växjö. Enligt bussbolagets VD, Lars-Gunnar Gustafsson, är samtliga passagerare och föraren välbehållna.

– Föraren upptäckte plötsligt att det slog ut lågor från bussen och stannade då direkt och evakuerade, säger han till SVT Nyheter.

Bussbolaget vet ännu inte varför bussen började brinna.

Vittnen såg rök – larmade

Larmet kom strax före 17-tiden på söndagen. Förbipasserande vittnen larmade SOS Alarm efter att det först börjat ryka från bussen. De elva personer som var ombord på bussen hann kliva av innan bussen fattade eld.

– Det är väldigt mycket trafik som påverkas av stoppet. Polisen försöker dirigera om trafiken. En bärgare är beställd och även en ersättningsbuss för de elva personer som åkte i bussen, säger Marie Gustavsson, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer