Tanken är att Tystberga skola och förskola ska kunna ta emot 120 skolelever och 90 barn i förskolan efter renoveringen. Foto: SVT/arkivbild

Tystberga skola och förskola kan få en helrenovering

Publicerad

Efter att ha undersökt möjligheten och behovet av att renovera Tystberga skola och förskola i Nyköping, föreslås att planerna fortskrider. På måndag fattar kommunstyrelsen beslut i frågan.

Tanken är att Tystberga skola och förskola ska kunna ta emot 120 skolelever och 90 barn i förskolan efter renoveringen.

– Ombyggnadsförslaget möter både en befolkningsutveckling och behovet av ändamålsenliga och pedagogiska lokaler, säger Urban Granström (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett uttalande.

Prislappen beräknas landa på 20 miljoner kronor. Totalrenovering av både skol- och förskolelokaler samt en utveckling av utemiljön är inräknad.

Mothugg från oppositionen

Nyköpingsmoderaterna håller inte med och anser att man borde bygga en helt ny förskola istället för att renovera en befintlig.

”Det innebär också att man fortsätter lappa och laga på nuvarande lokaler, med färre skolplatser som följd”, skriver de i ett pressmeddelande.

Om planerna fortskrider utan problem kan arbetet komma igång redan i höst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.