Väktare utsattes för stenkastning

Uppdaterad
Publicerad

I samband med att en väktare skulle gripa en pojke misstänkt för stöld i en butik i Eskilstuna började hans kompisar kasta sten mot väktaren.

Vid klockan 15.43 fick polisen in ett överfallslarm från Skiftinge centrum i Eskilstuna. Det handlade om en väktare som fick sten kastad mot sig.

– Det var en väktare som ingrep efter att han hade sett en stöld inne på en butik. När väktaren skulle ingripa så blev det tumult. Kompisar till gärningsmannen började kasta sten mot väktaren men träffade inte, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Väktaren kunde ta den misstänkta tjuven till ett vaktkontor och när polisen kom 15.46 hade personerna som kastat sten lämnat platsen.

– De ville inte stå för det här utan sprang ifrån platsen. Men de är misstänkta för försök till misshandel.

Pojken, som väktaren tog, misstänks för ringa stöld och våldsamt motstånd. Men då han är under 15 år kommer händelsen överlämnas till socialtjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.