Här ordnar ungdomar ”fightclubs” på resecentrum: ”Oacceptabelt beteende”

Uppdaterad
Publicerad

Vid Strängnäs resecentrum och Thomas Arena har flera ungdomar arrangerat slagsmål – så kallade “fight clubs” – som filmats och lagts ut i sociala medier. Polisen har nu gått ut med en uppmaning i sociala medier till föräldrar att prata med sina barn.

– Det är ett oacceptabelt beteende, säger kommunpolisen Peter Sigurd.

Han poängterar att det framförallt rör sig om en liten klick ungdomar i Strängnäs som ställer till med oreda i kommunen. Och den klicken tenderar att öka, säger Peter Sigurd.

– Vi ser att det blir fler ungdomar.

”Ökat samhällsproblem”

Men är det inte ett misslyckande från polisens sida att det gång på gång är stökigt i resecentrumet trots flera insatser?

– Jag ser det inte som ett misslyckande. Hur hade det sett ut utan alla insatser som vi gör? Det vi ser hända är ett ökat samhällsproblem med ungdomskriminalitet och normbrytande beteende och det är ett långsiktigt arbete vi har framför oss, säger han.

Trygghetsinsatser riktade mot unga

Till helgen kommer kommunen lägga in extra resurser med socialfältare, fritidsfältare och ordningsvakter som kommer att verka runtom i kommunen.

– Många ungdomar som inte blir sedda, hörda och bekräftade söker bekräftelse på annat håll. Därför är det viktigt att föräldrar lyssnar på sina ungdomar och håller koll på vilka de umgås med, säger Peter Sigurd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.