United satsar framåt

Uppdaterad
Publicerad

Nästa år spelar Eskilstuna United i damallsvenskan tillsammans med bland annat Linköpings FC.

Arbetet med att bygga för nästa säsong har redan börjat för östgötarna och Eskilstuna United som desutom hunnit fira ordentligt i helgen. Det började i lördags på Sörmlandsgalan på Statt i Eskilstuna och fortsatte igår med vinst i sista seriematchen.

Nära 1000 åskådare trotsade kylan på Tunavallen i söndags för att se en resultatmässigt betydelselös match. United stod för en fin prestation och vann hemmamötet mot Älta med 4-1 och gick därmed förbi AIK i toppen. Laget slutar som seriesegrar i elitettan.

– Det är helt fantastiskt. Vi har haft en sagolik vecka. Det här har varit en av mina visioner, att ta oss till allsvenskan, säger Karl-Anders Siljebrå, ordförande Eskilstuna United.

Vaila Barsley nickade in 1-0 målet och fick senare på kvällen ta emot jublet från en fullsatt sporthall i halvtid under Guifs match mot Rimbo Fotbollsmässigt stora framgångar alltså för Eskilstuans första allsvenska lag sedan 1963.

Har klubben tillräckligt med resurser inom organisationen vid sidan av planen?

– Det är en av de frågor vi inte kan svara på just nu. Men vi hoppas på att vi hjälps åt i Eskilstuna, och kanske även norra Sörmland, för att klara det här. Vi har lite idéer som vi vill testa på olika sponsorer och samarbetspartners, säger Karl-Anders Siljebrå.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.