Urban Granström (S) ratar förslaget om flyktingflickor

Uppdaterad
Publicerad

Moderaternas förslag att Nyköping bara ska ta emot ensamkommande flickor nästa år ratas av kommunstyrelsens ordförande Urban Granström (S). -Vi kommer inte att ställa oss bakom förslaget.

– Det kom över 35 000 ensamkommande barn till Sverige förra året, 90 procent är pojkar. Vi ska ta vårt ansvar och se till att vi har ett bra mottagande av de som kommer hit. Då kan man inte stänga dörren för vissa, säger Uran Granström (S).

Moderaterna vill ha ett kvotsystem som underlättar för fler flickor och kvinnor i krigsdrabbade länder att ta sig till Sverige.

– Det är säkert en bra lösning på nationell nivå. Men vi har att ta hand om det vi har ansvar för. I praktiken innebär en begäran om att bara ta emot flickor att vi slutar ta emot ensamkommande barn. Om moderaterna har den hållningen att vi ska sluta ta emot ensamkommande barn så är det mycket olyckligt,  säger Urban Granström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#flykt

Mer i ämnet