Väg avstängd i flera dagar efter vattenläcka i Nyköping: ”Asfalten har knöglat sig”

Uppdaterad
Publicerad

En större vattenläcka uppstod i Stenkulla i Nyköping på torsdagsförmiddagen. Flera hushåll och verksamheter stod då utan vatten och delar av Lennings väg stängdes av. Vattnet är nu åter men vägen förblir avstängd under reparationsarbetet som väntas hålla på åtminstone till mitten av nästa vecka.

– Nu försöker vi få systemet trycklöst, säger Torbjörn Rogstedt, arbetsledare på Nyköping vatten och underhåll.

Exakt hur länge Lennings väg kommer att vara avstängd är oklart.

– Jag kan inte säga om det blir i mitten eller slutet av nästa vecka. Men asfalten har knöglat sig upp till bron så det kommer ta tid att laga vägen, säger Torbjörn Rogstedt.

Under lördagsnatten kommer ytterligare reparationsarbete på vattenledningarna göras. Vattnet kommer då tillfälligt stängas av, men enligt Rogstedt kommer inga hushåll påverkas.

– Vi har informerat vårdcentralen och de andra berörda i området. Det är därför vi arbetar på natten då ingen verksamhet pågår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.