Foto: Johan Nilsson / TT

Valborgsmässofirandet inställt i Gnesta

Uppdaterad
Publicerad

Det torra vädret ställer till det för valborgsfirandet på flera håll i Sörmland. Arrangören Gnesta IK följer räddningstjänstens rekommendationer och ställer in valborgsfirandet på Hagstumosse i morgon.

– Det är jättetråkigt, säger Markus Sundsgård, ordföranden i Gnesta IK. 

Under helgen har klubben följt väderprognoserna och hoppats på regn. Samtidigt har de haft kontakt med Sörmlandskustens räddningstjänst. Markerna är torra och klubben vill inte riskera någonting.

– Vi har fått rekommendationen att inte elda och det följer vi, eftersom den som tänder på är personligt ansvarig för elden, säger Markus Sundsgård.

Gnesta

Allt firande kommer att ställas in eftersom klubben inte tror att det kommer någon om det inte finns en valborgseld. 

– Själva elden är det som drar, det kommer att bli ett ekonomiskt avbräck för oss men vi väljer att ta det säkra före det osäkra, säger Markus Sundsgård.

Det är inte den enda valborgselden som ställts in i Sörmland. Vid konstparken i Ulvhäll i Strängnäs blir det inte heller någon brasa, men i övrigt genomförs firandet som planerat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gnesta

Mer i ämnet