I början februari dömdes en annan man för en liknande stöld i Eskilstuna. Han fick fängelse i en månad. Den vänstra bilden är hämtad från den förundersökningen. Foto: Polisen/TT

Ny våtdräktsman slog till – häktad för spritstöld

Publicerad

En 27-årig man sitter häktad misstänkt för en stöld på Systembolaget i Eskilstuna i fredags. Mannen hade stoppat in flaskorna i en våtdräkt han bar under sina vanliga kläder, uppger Lennart Vestergren på Eskilstunapolisen.

Liknande stölder har skett tidigare i Eskilstuna. Bland annat på Hemköp i höstas, där en man bland annat stoppat in ryggbiff i våtdräkten. Den mannen dömdes till en månads fängelse för stöld i början av februari i år.

Stölden i fredags genomfördes av en man som hade samma tillvägagångssätt. Enligt Vestergren på polisen uppmärksammades han av personal under ett besök på Systembolaget.

Sprit för 1.500 kronor

– Han stoppades på vägen ut och hade plockat på sig ganska många flaskor, säger Vestergren.

Det totala värdet på stöldgodset var 1.500 kronor och mannen sitter nu häktad misstänkt för stöld.

Enligt polisen skedde en liknande stöld i Örebro några dagar tidigare.

Tidigare förekom uppgifter om att den nu häktade mannen var samme man som vid stölden på Hemköp. Detta stämmer inte. Men det rör sig alltså som samma tillvägagångssätt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer