Den misstänkta inbrottstjuven ska inte ha fått några allvarliga skador av luftgevärsskotten. Foto: SVT/arkiv

Villaägare vaknade av inbrott – sköt tjuv med luftgevär

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har anhållits efter ett inbrottsförsök i Eskilstuna under tisdagen. Enligt polisen var en 35-årig man hemma och konfronterade de misstänkta tjuvarna med luftgevär.

Det var vid klockan 12.45 som larmet om inbrottsförsöket kom. Två män, en 21- och 26-åring, misstänks ha brutit sig in i en villa strax utanför Eskilstuna. Den 35-årige mannen låg och sov på övervåningen. När han hörde ljud sms:ade han sin sambo för att höra om hon var hemma, enligt polisanmälan. Sambon skrev att hon inte var hemma.

– Han förstod att det var främmande människor på nedervåningen och beväpnade sig med ett luftgevär. I trappan mötte han en av männen, säger Benny Ljungkvist, vid Eskilstunapolisen.

Sköts med tre skott

Enligt anmälan försökte inkräktaren slå 35-åringen. Då slog villaägaren tillbaka med gevärskolven, varpå de båda inkräktarna lämnade villan.

Enligt polisen följde då 35-åringen efter.

– Han sköt en av inbrottstjuvarna med luftgeväret. Och tre skott träffade, säger Ljungkvist.

Greps i Järna

Efter det lämnade männen platsen i bil, men 35-åringen uppfattade en del av registreringsskylten. Polisen i Södertälje stannade senare under tisdagen en bil i Järna, med männen i. De fördes tillbaka till Eskilstuna där båda männen erkände inbrottet. 26-åringen erkänner även att han försökt slå villaägaren. De ska dock inte fått med sig något från villan. Båda sitter nu anhålla.

Ingen anmälan har gjorts mot 35-åringen som sköt en av de misstänkta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.