Arkivbild. Männen misstänks för flera fall av stölder runt om i Karlskrona. Foto: TT

Två misstänkta gripna efter villainbrott

Uppdaterad
Publicerad

Två misstänkta inbrottstjuvar greps i eftermiddags efter larm om ett villainbrott i Eskilstuna.

Klockan 12.45 inkom larm till polisen med anledning av ett inbrott i en villa i Eskilstuna.

– Vi fick ett samtal om att det här inbrottet ska ha ägt rum. Jag vill inte tala om av vem eftersom det kan vara känsliga uppgifter, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Greps i Järna

När polispatrullen anlände till villan hade de misstänkta inbrottstjuvarna lämnat platsen, men en person befann sig på villans övervåning. Om den personen är boende i huset vill Monica Bergström inte kommentera.

Signalementet på bilen larmades ut och strax före klockan 13.30 stoppades en bil på E4 i höjd med Järna söder om Södertälje.

I bilen satt två personer som greps på platsen av polis från Stockholmsområdet.

Polisen fåordig

Monica Bergström är allmänt fåordig om händelsen och vill inte säga var i Eskilstuna inbrottet ska ha skett utan konstaterar bara att det ska röra sig om de östra delarna. Hon har inga uppgifter om hur gripandet gick till, men säger att polisen har inlett en förundersökning gällande inbrottet.

Om de misstänkta tjuvarna kom över något i villan är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.