Nu planeras det för 100 nya hyreslägenheter i Skärholmens centrum. Foto: Maja Suslin/TT

100 nya hyresrätter i Skärholmen

Uppdaterad
Publicerad

Kommunala bolaget Stockholmshem planerar att flytta sitt huvudkontor från Södermalm till Skärholmen. Enligt planerna blir det ett helt nytt höghus för både kontoret och dessutom 100 nya hyreslägenheter.

Det nya höghuset planeras att byggas i Skärholmens centrum vid Skärholmens gymnasium. Idag finns på platsen en annexbyggnad till gymnasiet som ska rivas och ersättas med den nya byggnaden.

Höghuset föreslås ha 18 våningar och blir en arbetsplats för cirka 200 personer med 4.500 kvadratmeter kontorsyta, men det ska också rymma 100 hyreslägenheter.

På stadens exploateringskontor ser man mycket positivt på att Stockholmshem vill flytta sitt huvudkontor till Skärholmens centrum, som man menar innebär ett unikt tillskott till stadsdelen som får nya arbetstillfällen.

24 augusti ska exploateringsnämnden fatta beslut om markanvisning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.