Polisens bombtekniker i Kungsträdgården Foto: Janne Åkesson/ SWEPIX

15-åring häktad misstänkt för explosiv laddning i Kungsträdgården

Uppdaterad
Publicerad

Tre femtonåringar misstänks för att ha placerat ut den bomb som hittades i Kungsträdgården i Stockholm förra söndagen. Under söndagseftermiddagen häktades en av pojkarna misstänkt för försök till grov allmänfarlig ödeläggelse. De andra två ynglingarna har försatts på fri fot.

Förra söndagen upptäcktes en explosiv laddning vid Kungsträdgården under Stockholms Kulturfestival. Parken fick utrymmas och polisen oskadliggjorde föremålet.

Under fredagen greps tre personer, samtliga är femton år gamla. Alla tre misstänks för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor och grov allmänfarlig ödeläggelse.

Alla tre begärdes häktade

– Åklagaren hade begärt alla tre häktade, en är häktad och två försatta på fri fot, säger Annika Collin, pressansvarig på Åklagarmyndigheten.

– Den häktade är misstänkt för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör när bombtekniker skjuter sönder väskan i Kungsträdgården. Foto: Blåljusbilder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.