Familjen Sotniks hårt drabbad av snöstormen Alfrida – nu väntar snöoväder

Publicerad

Familjen Sotniks har drabbats hårt av stormen Alfrida. Familjen bor på Rådmansö i Norrtälje kommun och när stormen Alfrida slog till föll både träd på tomten och strömmen slogs ut. Familjen har varit strömlösa i snart en vecka och nu väntar nästa oväder.
– Den här situationen har gjort oss tightare som familj.

SVT rapporterade · Direktrapportering om vädret

SVT Nyheter tar en paus här i direktrapporteringen om snöovädret. Men vi avser att öppna upp chatten igen när vädret börjar orsaka störningar i trafiken och för hemmen.
På återseende snart igen.
14.45
• Hej och välkomna! Under dagen väntas kraftiga snöfall och friska vindar slå till mot delar av landet. SVT Nyheter direktrapporterar.
06.52
Klass 2-varningar har alltså utfärdats för Gästrikland och Upplandskusten där det just nu snöar kraftigt. Som mest kan det bli upp till 25 centimeter snö. 
– Det kommer vara stökigt, det mest intensiva vädret just nu passerar södra delen av Gästrikland, säger SVT:s meteorolog Nitzan Cohen. 
06.55
GÄVLEBORG: SVT:s reporter Markus Dahlberg befinner sig i Storvik en bit utanför Gävle: 
- Det har blivit kallare under morgonen och det är väldigt dålig sikt om man är ute och kör bil i det här vädret, säger han. 
 
06.55
 
SVT:s Markus Dahlberg är på plats i Storvik i Gävleborg. 
07.02
Hur ser Det ut i Uppland/Södermanland?
@Christofer - Hej Christofer, för norra delen av Uppland och Upplandskusten har en klass 2-varning utfärdats. Just nu kommer rapporter om stora snömängder i området. Vad gäller Södermanland kan jag inte så några varningar utfärdade i nu läget. 
07.07
Hej, bor i Södertälje men det finns ingen snö än. När kommer snön att dra in hit?
@Jacob - Hej Jacob, bra fråga. Gränsen till snöområdet är väldigt skarp, förklarar SVT:s metorolog. Ingen snö i Södertäljeområdet just nu, men under kvällen kan läget ändras då snöområdet drar in. Dock rör det sig inte om lika stora mängder.  
07.10
Gränsen till snöområdet i Gästrikland och Upplandskusten är väldigt skarp, förklarar SVT:s meteorolog Nitzan Cohen. I Stockholmsområdet, till exempel, finns det inga tecken på snöoväder nu under morgonen. Men i Märsta, norr om Stockholm, rapporteras det om stora snömängder.
07.14
Hör SVT:s reporter direkt från snöovädret.  
07.24
Hur blir det med flygtrafiken till och från Arlanda under dagen?
@J - Hej! Inga rapporter om störningar i flygtrafiken på Arlanda, vad jag kan se i nuläget. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stormen Alfrida i Stockholms län

Mer i ämnet