Det var i mars i år som ett par mördades brutalt i Hallonbergen i Sundbyberg. Foto: TT

21-åring tar på sig dubbelmord i Hallonbergen

Uppdaterad
Publicerad

Den 21-årige man som står åtalad, misstänkt för dubbelmordet i Sundbyberg i mars i år, säger nu att han var den som höll i kniven men att han inte hade för avsikt att döda.

Det var i mars i år som en kvinna och en man i Hallonbergen mördades efter att mannen sex veckor tidigare hade blivit vittne till hur en 25-årig man sköts i ett garage. Den unge mannen mördades sedan i närheten av Karolinska Universitetssjukhuset.

Fyra män, beväpnade med knivar, trängde sig in i parets lägenhet och mördade kvinnan. Maken var ute och rastade sina hundar och höggs ihjäl utanför huset.

Åklagaren är förvånad

Totalt är åtta unga män åtalade för de tre morden, samtliga mellan 16 och 21 år. Åklagaren Olof Calmvik vill inte under pågående rättegång värdera det som 21-åringen berättade under torsdagen men säger att det som framkommit inte får några konsekvenser vad gäller de övriga åtalade.

– För vår del förändrar det inget i någon negativ riktning. Tvärtom. Men rättegången pågår och vi ska ta upp massor av ny bevisning, säger Olof Calmvik till SVT Nyheter Stockholm.

”Inget uppsåt att döda”

Den 21-åriga mannens försvarare, advokat Carla Pantzar säger till SVT Nyheter Stockholm att hennes klient berättat att han var den som bragte paret om livet.

– Däremot menar han att det inte var hans uppsåt att döda de båda, säger Pantzar.

21-åringen hävdar att det inte handlar om något planerat mord. Han säger att han gjorde ett inbrott i parets lägenhet i tron att ingen skulle vara hemma. Att de påstådda inbrottsplanerna sedan slutade i ett dubbelmord ska alltså inte ha varit mannens uppsåt, enligt försvararen.

Nästa vecka ska ytterligare två av de åtalade förhöras och den 29 november avslutas rättegången i Solna tingrätt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmordet i Hallonbergen

Mer i ämnet