Det har funnits brister i kommunens ekonomiska styrning i flera år, enligt Charlotta Tillbom, tillförordnad kommundirektör i Norrtälje Foto: Erika Walukiewicz

30 tjänster ska bort i Norrtälje kommun

Publicerad

För många konsulter och besparingar som inte har utförts har lett till miljonunderskott på kommunstyrelsekontoret i Norrtälje. Nu vill kommunen ta extern hjälp för att reda ut situationen.

Norrtälje kommun kan ännu inte säga vilka tjänster som kommer att drabbas av varslet, men vidtar åtgärder för att minska antalet uppsägningar. Enligt kommundirektören Charlotta Tillbom är det fler som bär ansvar för situationen där man inte har haft koll på ekonomin.

– Vi kommer att göra allt vi kan för att slippa säga upp personal, det är sista åtgärden. Det blir åtstramningar på konsultanvändande och vi kommer att se över om vi kan få in intäkter genom försäljning av fastigheter, säger Charlotta Tillbom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.