Vid Fisksätra centrum ska det byggas fler bostäder och verksamheter på mark som i dag främst används för parkering. Foto: Brunnberg Forshed Arkitektkontor

375 nya bostäder ska byggas i Fisksätra centrum

Uppdaterad
Publicerad

Sju nya bostadskvarter och en mer levande lokalgata – nu ska Fisksätra i Nacka få ett ansiktslyft.

Det ska byggas 375 nya bostäder på parkeringsplatsen som ligger i anslutning till Fisksätra centrum och Fisksätra station.

Enligt planförslaget blir det sju nya bostadskvarter, där även en förskola och ett vårdboende med cirka 70 lägenheter ingår.

Levande lokalgata

Samtidigt ska även Fisksätravägen byggas om till en mer levande lokalgata med en gång- och cykelbana som kantas av träd.

Visionsbild med vy av gårdsmiljö med förskola, mellan Braxengatan och Forellgatan. Foto: Brunnberg Forshed Arkitektkontor
Visionsbilld med Fisksätravägen, vy från öster Foto: Brunnberg Forshed Arkitektkontor
Visionsbild med Fisksätravägen, vy från väster. Foto: Brunnberg Forshed Arkitektkontor
Visionsbild på en innergård. Foto: Brunnberg Forshed Arkitektkontor
Vid Fisksätra centrum ska det byggas fler bostäder och verksamheter på mark som i dag främst används för parkering. Foto: Brunnberg Forshed Arkitektkontor

Vid centrum ska det bli ett entrétorg i anslutning till busshållplatsen och övergångsstället vid Fisksätra station. Även själva centrum kan komma att byggas ut – men med varsam hand så att de kulturhistoriska värdena bevaras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.