Erik Slottner (KD) äldre- och trygghetsborgarråd i Stockholms stad. Foto: TT

50 miljoner extra till mobila ordningsvakter

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka släpps den nya budgeten för Stockholms stad. En av satsningarna är 50 miljoner extra till mobila ordningsvakter – detta trots att det fortfarande inte finns tillstånd att patrullera i hela kommunen.

Redan under det förra styret började arbetet för mobila ordningsvakter. Den dåvarande rödgrönrosa majoriteten satsade 20 miljoner och anställde 18 ordningsvakter som sedan i maj i år patrullerar runt i Stockholm mellan 12–23.

Men som SVT Stockholm tidigare rapporterat lyckades staden inte få de tillstånd som krävs för att ordningsvakterna ska kunna patrullera i samtliga stadsdelar – bara på Norrmalm och i Hägersten-Liljeholmen.

100 ordningsvakter till slutet av 2019

Erik Slottner (KD) är äldre- och trygghetsborgarråd i Stockholms stad

Trots detta väljer nu den nya grönblåa majoriteten i stadshuset att förlänga projektet och satsa ytterligare 50 miljoner kronor, alltså totalt 70 miljoner. Förhoppningen är att utöka styrkan av 18 ordningsvakter med 82 nya till slutet av nästa år.

I videon ovan frågar vi det nya äldre- och trygghetsborgarrådet Erik Slottner (KD) hur de ska gå till väga för att se till att de nya ordningsvakterna får tillstånd att jobba i hela kommunen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer