• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Björn Wetterling blev allvarligt skadad efter att elsparkcykeln kört in i honom, hör honom berätta i klippet. Foto: Privat/Zamzam Bouraleh/SVT

74-åring blev påkörd av en elsparkcykel – pojke åtalas

Uppdaterad
Publicerad

I början på juni blev Björn Wetterling, 74, påkörd bakifrån av en 15-åring på elsparkcykel. Han fick allvarliga skador och nu går fallet till rättegång.

– Man blir förbannad när man ser hur illa de kör, säger Björn Wetterling.

Björn Wetterling var ute och gick på Södermalm på nationaldagen i år när han blev påkörd av en person på elsparkcykel. Han skadades allvarligt och fördes till sjukhus med blödande huvud samt med axlar som hoppat ur led med frakturer.

Den misstänkte 15-åringen smet från olycksplatsen. Men innan det tog han en bild på elsparkcykeln för att avsluta resan. 15-åringen åtalas nu för vållande till kroppskada och smitning från trafikolycksplats, vilket Dagens Nyheter rapporterat om.

Elsparkcyklar i Stockholm
Bilden som den misstänkte 15-åringen skickade in för att avsluta sin resa med elsparkcykeln. Bredvid den går det att se Björn Wetterlings fötter. Foto: Ur förundersökningsprotokollet

Enligt målsägarens advokat är det väntat att fallet tas till rättegång.

– Självklart hade vi förväntat oss detta. Det är en gedigen utredning. Min klient blev ju fruktansvärt svårt skadad. Samtidigt är det synd att det är en så ung pojke som orsakat skadan, säger Mari Schaub-Iggström, målsägarens advokat.

Fallet tas upp i tingsrätten på fredag.

Spela klippet för att höra Björn Wetterling berätta om olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elsparkcyklar i Stockholm

Mer i ämnet