Region Stockholms vaccinsamordnare Magnus Thyberg pratade under torsdagsmorgonen i SVT:s Morgonstudion om det stora intresset för att boka tider och hur regionen tänker kring hur stora bokninggrupperna kommer vara framöver. Foto: SVT

78 000 stockholmare bokade vaccination på åtta timmar

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen startade Region Stockholm den fjärde vaccinationsfasen. I ett första skede är det nu möjligt för personer födda 1966 och tidigare att vaccinera sig, och intresset för att boka var stort.

– Fram till klockan åtta på kvällen hade vi 78 000 bokningar, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm.

Enligt Region Stockholm fanns det på torsdagsmorgonen 1 000 lediga tider att boka den här veckan och 17 000 i nästa vecka. Fler tider kommer fyllas på successivt.

I klippet från Morgonstudion hör du Region Stockholms vaccinsamordnare Magnus Thyberg om det stora intresset för att boka tider och hur regionen tänker kring hur stora bokninggrupperna kommer vara framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.