Foto: TT arkiv

850 nya sommarjobb att söka

Uppdaterad
Publicerad

För att underlätta för ungdomar att komma in på arbetsmarknaden släpper idag landstinget 850 sommarjobb. Samtidigt vill man locka till sig framtidens sjukvårdpersonal.

Från och med idag kan ungdomar mellan 16 och 18 år söka sommarjobb inom Stockholms läns landsting.

– Vi tycker att  det är viktigt att ungdomarna kommer ut på arbetsmarknaden och får ett första jobb. Det finns också ett särskilt fokus på ungdomar med funktionsnedsättning för den gruppen kan stundtals ha lite svårt att komma in på arbetsmarknaden, säger Peter Carpelan (M) personallandstingsråd.

850 arbeten

Sammanlagt rör det sig om runt 850 arbeten inom framför allt hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och olika typer av administration.

Framtida sjuksköterskor

Samtidigt hoppas landstinget på att ungdomarna ser dem som en potentiell arbetsgivare. Det är brist på sjukvårdpersonal i länet här ser nu landstinget en chans till att fånga ungdomarnas intresse.

Landstinget hoppas på att kunna marknadsföra sig som en framtida arbetsgivare. Foto: TT arkiv

– Stockholms läns landsting har en utmaning i kompetensförsörjning och vi måste se till att vi har framtida läkare, sjuksköterskor och annan vårdpersonal. Det här är ett bra tillfälle att göra det, säger Peter Carpelan (M)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.