Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör åklagare Anna Svedin plädera i rättegången efter mordet på Adriana. Foto: Robin Bäckman/Claudio Bresciani/TT

Åklagare Anna Svedin håller plädering i rättegången efter mordet på Adriana

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen startade den sista delen i rättegången efter mordet på Adriana. Efter fem månader av sakframställningar och förhör var det dags för pläderingar och först ut var åklagare Anna Svedin, som åtalat tre män för mord, förberedelse till mord samt försök till mord. Hon yrkar på livstids fängelse för samtliga.

Anna Svedin menar att utredningen visar att det är dessa personer som, den där augustinatten 2020, befann sig vid snabbmatsrestaurangen i Norsborg och avslossade minst 20 skott från en vit Audi.

Två av skotten träffade Adriana och flera riskerade att träffa ett flertal andra personer.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Försvaret menar att bevisningen inte håller, på grund av att det inte går att utesluta att andra personer använt så kallade Sky-telefoner med krypterade chattar. Medan åklagaren anser att det är säkerställt att de misstänkta använt telefonerna. Åklagaren har även lyft fram exempel på fall som nyligen prövats i Högsta Domstolen, där indicier och inte direkt bevisning, räckt för en fällande dom.

Åklagaren yrkar på livstids fängelse för alla misstänkta.

Hör åklagarens plädering från rättegången i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet