Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tipssamtalet från den som pekats ut som den egentliga måltavlan fick polisen ”på rätt spår”. Foto: SVT

Hör måltavlans ”anonyma” samtal till polisen efter mordet på Adriana

Publicerad

Två dagar efter att då 12-åriga Adriana dör i en skottlossning görs ett anonymt samtal till polisen. Det är 24 minuter långt och detaljerat. Den som ringde samtalet är mannen som pekats ut som måltavla för skotten. Mannen själv nekar till att ha ringt något samtal.

Under telefonsamtalet namnges tre personer varav minst två ska ha avlossat skott. Två av dem hann inte delges misstanke innan misstankarna avskrevs. Den tredje är häktad i sin utevaro och internationellt efterlyst för mord och försök till mord.

Han tros befinna sig i Turkiet och har alltså inte åtalats. I SVT:s dokumentär ”Gangsterparadiset” har kriminalreportern Diamant Salihu försökt leta upp honom.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Utredaren: ”Fick oss på rätt spår”

Nu står tre andra män åtalade för mordet än de som namngavs i samtalet. 

– Det gav oss ändå en riktning, det var det här som fick oss på rätt spår. Och en av dem är ju misstänkt fortfarande, säger Eva Nilsson som förhörde mannen som gjorde det anonyma samtalet.

Hör delar ur samtalet och vad det betydde för polisens utredning i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet