Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Målsägandebiträdet Thomas Bodström betonar det lidande som Adrianas familj fått utstå sedan Adriana sköts ihjäl.

Thomas Bodström: Adrianas föräldrar kommer aldrig över detta

Uppdaterad
Publicerad

Två föräldrar förlorade sin 12-åriga dotter och fyra personer utsattes för livsfara den där augustinatten 2020 när skottlossning utbröt vid en snabbmatsrestaurang i Norsborg. Advokat Thomas Bodström företräder dem. På fredagen var det hans tur att tala i rätten.

Rättegången kring mordet på Adriana har pågått sedan slutet av oktober. Fram tills nu har åklagaren haft sakframställan i de nio åtalspunkterna och lagt fram bevisningen hon har mot de tilltalade.

Försvaret lyfter alternativa gärningsmän

Det var först i onsdags som det var försvarets tur att tala i rätten. Då var det försvaret åt en av de tre mordåtalade som hade sin sakframställan.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Den större delen av dagen gick åt att gå igenom alternativa gärningsmän som försvaret menar inte har utretts tillräckligt för att helt kunna uteslutas. Om rätten gör samma bedömning återstår att se.

Familjen målsägande

Thomas Bodström företräder Adrianas föräldrar, hennes syskon och fyra personer som befann sig på platsen, varav två är Adrianas vänner.

Hör advokaten berätta om fallet i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet