Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Lindblom är försvarare åt en av de mordmisstänkta, hör hur hon ser på att det väntas komma in nytt material. Foto: TT

Rättegången efter mordet på Adriana pausas tillfälligt efter nya chattar

Uppdaterad
Publicerad

På onsdag skulle åtalspunkten som rör mordet på 12-åriga Adriana tas upp i rätten men nu meddelas att huvudförhandlingen tillfälligt pausas.

Anledningen är att ett omfattande material av krypterade chattar är på väg in. Chattar som kan vara viktig bevisning, både för åklagaren och för försvaret.

Rättegången startade i slutet av oktober och innehåller nio åtalspunkter. På onsdag var planen att starta delen som rör mordet den 2 augusti 2020.

Men på måndagen meddelades att nya chattar är på väg till åklagare Anna Svedin. Det är ett internationellt polissamarbete som gjort krypterade chattar tillgängliga för svenskt rättsväsende och det är en stor del av bevisningen i fallet.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Kan röra sig om 60 000 meddelanden

En siffra som nämndes, när det togs ställning kring om rättegången skulle pausas, var 60 000 meddelanden. Exakt hur många som är relevanta i just det här fallet vet åklagaren inte.

Tills berörda parter vet mer om det nya materialets omfattning ställs kommande rättegångsdagar in.

Hanna Lindblom är försvarare åt en av de mordåtalade. Hör hur hon ser på uppgifterna om det nya materialet i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet