Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Fredrik Persson, TT arkiv

Så kunde dödsolyckan på Gröna Lund ske

Uppdaterad
Publicerad

Säkerhetsbygeln på åkattraktionen släppte strax före den tragiska olyckan på Gröna Lund konstaterar åklagaren som leder förundersökningen, rapporterar Expressen.

Det var för mer än en vecka sedan som Jetline spårade ur och tre personer föll ut ur åkattraktionen. En av de som föll ur var en 35-årig kvinna som dog av sina skador.

För Expressen klargör nu åklagaren Christer B Jarlås, som utreder olyckan vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, hur det kunde ske.

I ett mejl till tidningen skriver han att det handlar om att låsbygeln ska ha släppt för de tre drabbade personerna och att man nu utreder orsaken.

Enligt Jarlås har någon känt att trycket mot magen försvunnit:

”De beskriver, i alla fall någon av dem, att det här trycket mot magen försvinner för dem. Bygeln finns rent fysiskt där, men den har ingen kraft.”, säger han till Ekot.

SVT har sökt åklagaren för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.