Älg skjuten på Södermalm

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsmorgonen sprang en älg omkring på Södermalm. Då älgen inte bedömdes kunna ta sig ut ur innerstan på egen hand beslutade polisen att älgen skulle skjutas, rapporterar DN.

Ett ögonvittne stötte på älgen i närheten av Tantolunden när han var ute med hunden.

– Helt plötsligt står det en älg bara 20 meter ifrån mig, säger mannen till tidningen, och berättar att älgen sedan försvann mot Södra station.

Enligt polisen var den ursprungliga tanken att låta älgen ta sig ut ur stan på egen hand, men när älgen rörde sig längre in på Södermalm och lade sig tillrätta på Åsögatan togs beslutet att älgen skulle skjutas. Den sköts sedan på en innergård på just Åsögatan.

– Den har ju kommit helt fel får man tyvärr säga. Det är brunstperiod så de är sökande och rörliga just nu, säger Tommy Tuvunger, viltvård- och skadedjurssamordnare i Stockholms stad, till DN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.