Foto: TT arkivbild

Allt fler missnöjda kunder anmäler mäklare

Uppdaterad
Publicerad

Det har aldrig förr registrerats så många nya mäklare i Sverige. Samtidigt får yrkesgruppen rekordmånga anmälningar och allra flest är det i Stockholm, det visar Fastighetsmäklarinspektionens nya statistik.

När 2018 summeras så är antalet anmälningar mot fastighetsmäklare rekordmånga. Stockholms län toppar statistiken över missnöjda säljare och köpare som anmält sin mäklare. Förra året gjordes 566 anmälningar och omkring hälften av dem rörde mäklare i länet, det visar statistik från Fastighetsmäklarinspektionen.

Lockpriser halkat ner

Men det finns ingen tydlig trend för de anmälningar som kommit in utan ofta handlar det om ett allmänt missnöje. Sedan 2015 har anmälningar kring lockpriser och budgivning toppat listan men under de senaste året har anmälningar kring ”mäklarens agerande” och ”förtroende för mäklaren” ökat.

I Stockholm fanns förra året 2 500 registrerade mäklare, vilket är det största antalet i landet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer