Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när anställd träffas av åkattraktionen Insane. Foto: Expressen/Privat

Här träffas anställd på Gröna Lund av åkattraktionen

Uppdaterad
Publicerad

I fredags blev en anställd träffad av åkattraktionen Insane. Medarbetaren slängde sig ner på marken och fick en lätt hjärnskakning, vilket Expressen var först med att rapportera.

I fredags skulle en medarbetare vid Insane hämta en telefon som tappats på plattformen av en besökare. Medarbetaren bad körpersonalen att snabbstoppa attraktionen, men kontrollerade inte att den sista gondolen kom in till stationen.

– När den sista gondolen inkom till stationen slängde sig medarbetaren ner på marken. Hon träffades inte av gondolen men slog sig i golvet och närliggande struktur, säger Max Lagerbäck, tillförordnad informationschef på Gröna Lund.

Men i videoklippet som SVT har tagit del av syns det hur den anställda blir träffad.

Se klippet ovan.

Tryckte nödstopp

Personal hade då tryckt på nödstopp, och den skadade medarbetaren hade smärta i kroppen och lätt hjärnskaking. Sjukvårdaren på Gröna Lund hade då ringt på ambulans, som kom till platsen.

En anmälan om arbetsplatsolycka har gjorts, och en utredning om vad som gått fel i kommunikationen pågår. Enligt uppgift mår medarbetaren idag bra.

”Ingen fara för besökarna”

Max Lagerbäck hoppas att denna händelse inte ska påverka besökarna.

– Det hoppas vi inte. Det är tråkigt det som skett, men det var ingen fara för våra gäster.

Är det rimligt att man ska gå ut på plattformar när attraktionen är igång?

– Man ska kontrollera att den sista gondolen har kommit in och då kan man gå ut på plattoformen. Man ska inte gå ut när gondoler är i rörelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.