Tidigare anställd på Lidingö stad trakasserar medarbetare

Publicerad

I över ett års tid har det satts upp lappar med grova anklagelser mot flera medarbetare i Lidingö stad, kring Stadshuset, i Ropsten och på flera av Lidingös förskolor. Nu går kommunen ut med en kommentar om händelserna på sin hemsida.

Den tidigare anställde ska även ha skickat obehagliga mejl, satt lappar i brevlådor hemma hos medarbetarna och deras grannar. 

– De tycker att det är otrevligt att få de här breven och de känner sig anklagade för saker de inte har gjort, säger stadens personalchef Cecilia Haslum.

Enligt Cecilia Haslum är det en tidigare anställd som inte fick en förlängning som återkommande har utsatt ett 20-tal anställda. Personen anklagar dem på olika sätt och uppger sitt missnöje med beslutet.

– Vi ser väldigt allvarligt på det som har inträffat. Det är många brev och lappar som har satts upp med ogrundade anklagelser. Vi har nolltolerans mot mobbning och trakasserier, säger Cecilia Haslum.

Kommunen har polisanmält alla händelser och enligt Cecilia Haslum gör de allt de kan för att försöka få stopp på det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.