Tidigare anställd till SVT Stockholm: ”Det där förstår jag inte” Foto: SVT

Anställd på nedlagda fritidsgården Northside: ”Vi är för mångfald”

Uppdaterad
Publicerad

Sollentuna kommun stängde fritidsgården Northside på grund av anklagelser om att personalen trakasserat ungdomar som besökte gården. En extern rapport tog senare upp en rad missförhållanden – men en tidigare anställd menar att rapporten är felaktig.

Rapporten om vad som egentligen pågick inne på fritidsgården Northside talar om sexuella trakasserier, systematiska kränkningar och fysiskt våld som bestraffning. Dessutom skriver den externa konsultfirman om en ”islamistisk icke-tolererande miljö”. Det framkommer även att medlemmar i personalen kommenterat hur tjejerna som kom till Northside klätt sig. De ska även ha skämtat om och talat nedsättande om homosexuella.

Fritidsledare ger sin bild

Enligt rapporten ska kriminella personer ha fått komma och gå som de ville i lokalerna. Men bland de anställda finns en annan uppfattning. En av fritidsledarna ger nu en annan bild av vad som skett i lokalen. Till exempel att ett ”skojbråk” tolkats på fel sätt.

Från Sollentuna kommuns sida står man dock fast vid sitt beslut om att omgående stänga ner verksamheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.