I slutet av augusti lade någon ett brinnande bildäck i entrén till Spånga-Tensta stadsförvaltnings lokaler. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Anställda i Spånga-Tensta slår larm – hot tas inte på allvar av chefer

Uppdaterad
Publicerad

Flera anställda inom Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning, som P4 Stockholm varit i kontakt med, berättar att hotfulla möten är vardag men att hoten inte tas på allvar av chefer.

Flera anställda inom Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning larmar om att hot mot personalen inte tas på allvar av chefer, det rapporterar P4 Stockholm.

Enligt P4 Stockholm uppger de anställda de varit i kontakt med att chefer inom förvaltningen förminskar personalens upplevelser av hot och risksituationer samt att chefer visa ogillande om anställda rapporterar in incidenter i det centrala rapporteringssystemet. Dessutom ska de anställda sällan få återkoppling om och i så fall vilka åtgärder som vidtagits med anledning av incidentrapporterna.

Stadsdelsdirektören i Spånga-Tensta, Per Kjellander, säger till P4 Stockholm att han inte känner igen kritiken.

– Det var en nyhet för mig och det är inte min upplevelse. Men hot och liknande frågor är jätteviktiga frågor som vi måste hantera, säger Per Kjellander,

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.