Polisen har inlett en förundersökning till försök till grov mordbrand efter att brinnande däck placerats intill två kommunkontor i Tensta. Foto: Brottsplats Stockholm

Två misstänkta mordbränder i Spånga och Tensta

Uppdaterad
Publicerad

Två kommunkontor i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd sattes i brand under natten till tisdag efter att brinnande däck placerats i anslutning till lokalerna. Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

Klockan 02.35 placerades ett brinnande däck i anslutning till entrén på medborgarkontoret i Tensta. Branden kunde släckas innan den hann sprida sig vidare in i lokalerna och polisen har inlett en förundersökning till försök till grov mordbrand.

Bara 20 minuter senare krossades rutan till Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning i Lunda där någon placerade ett däck inne i lokalen och tände på.

– Det är inte mer än någon kilometer mellan så det är rimligt att misstänka att det har ett samband, säger Fredrik Nyhlén, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Stora skador

Däcket orsakade stora skador i lokalen och det förelåg risk för spridning.

– Vi behandlar det ärendet som grov mordbrand, säger Fredrik Nyhlén.

Inga personer är frihetsberövade i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.