Läkemedelsverket har hittat allvarliga brister och låter stänga apoteket i fråga. Arkivbild. Foto: TT

Apotek i Järfälla stängs med omedelbar verkan

Uppdaterad
Publicerad

Ett apotek i Barkarby i Järfälla kommun, väster om Stockholm, måste stänga med omedelbar verkan. Läkemedelsverket, som fattat beslutet, har hittat omfattande brister i verksamheten, enligt ett pressmeddelande. Det handlar bland annat om brister i hanteringen av narkotikaklassade läkemedel, om förvaringen av läkemedel och expediering av manipulerade recept.

Vid en inspektion nyligen hittades manipulerade recept och den läkemedelsansvarige har inte känt till regelverket ordentligt.

”Den samlade bedömningen är att det föreligger sådana allvarliga och omfattande brister i verksamheten att det kan medföra risker för patientsäkerheten”, meddelar myndigheten.

”Reglerna för att få driva apotek syftar främst till att patienten får säkra och fungerande läkemedel”, säger Martin Lindblom, gruppchef för apotekstillsynen vid Läkemedelsverket.

”Den här aktören har tydligt brutit mot en rad bestämmelser, så vårt beslut är välgrundat”.

Läkemedelsverket har nu polisanmält apoteket i Barkarby.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer