Foto: Oscar Olsson/TT

Inget stopp i tunnelbanan – arbetet med ny bro vid Slussen skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer inte bli något stopp i Stockholms tunnelbana till helgen. Detta efter att planerat arbete för provpålning för en ny cykelbro vid Slussen, där en stor ombyggnation pågår, tillfälligt stoppats.

Stoppet var planerat mellan Slussen och T-Centralen från fredag morgon till måndag eftermiddag. En tunnelbanesträcka som 350 000 resenärer åker en vanlig vardag.

– Jag antar att det är en lättnad för många att det inte blir något kaos i tunnelbanetrafiken till helgen, säger Eva Rosman, kommunikationsansvarig för Slussenprojektet till SVT.

Risk för trafikstörningar på fredag

Trots att tunnelbanan kommer att rulla som vanligt, kan det ändå bli trafikstörningar på fredag med inställda avgångar eller avkortade turer.

– Eftersom det redan gjorts en trafikplanering för ett stopp i tunnelbanan har förarna andra startplatser och starttider än vad de skulle haft i den ordinarie tidtabellen. säger Claes Keisu, pressansvarig på SL.

Ny arbetsgrupp ska lösa konflikt

En arbetsgrupp har nu tillsatts av Stockholms stad och region Stockholm som ska se till att gång- och cykelbron vid Slussen kan byggas utan risk för tunnelbanans trafiksäkerhet.

Stockholms stad hävdade så sent som i måndags att tunnelbanetrafiken inte skulle påverkas av arbetet. Region Stockholm har en motsatt åsikt och menar att pålningsarbetet kan orsaka sättningar i Söderströmsbron. SL har därför beslutat att trafiken mellan Slussen och T-Centralen måste stoppas av säkerhetsskäl när den nya bron byggs.

Senast 7 oktober ska gruppen redovisa sitt förslag till hur bron byggas med minimal påverkan på kollektivtrafiken och där nödvändiga säkerhetskrav följs.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vad ligger egentligen bakom bråket mellan Stockholms stad och Region Stockholm? Hör mer i klippet. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Slussen

Mer i ämnet